Artikelen over musea

Jeugdvrienden, Leo Gestel & Vreedenburgh

Woerden bracht twee internationaal bekende kunstenaars voort: Leo Gestel en Cornelis Vreedenburgh. Beiden werden eind negentiende eeuw in Woerden geboren en getogen, ze waren even oud en zaten bij elkaar in de klas. Er ontstond vriendschap tussen de jongens toen bleek dat ze allebei een grote liefde en talent voor tekenen bezaten: de één blonk uit in het afbeelden van paarden en de ...

Lees meer >>

Op 13 december 2016

Oostenrijker vindt schat in tuin

Een Oostenrijkse man heeft de vondst van zijn leven gedaan: hij ontdekte honderden eeuwenoude sieraden en andere objecten bij graafwerkzaamheden in zijn tuin. Het Oostenrijkse departement voor nationale oudheden spreekt van een 'sensationele vondst'.

Lees meer >>

Op 29 april 2011

Museum geeft schilderij terug aan erven Goudstikker

Het Getty Museum in Los Angeles geeft een schilderij terug aan de erfgename van kunsthandelaar Goudstikker. De werken raakten na WO II verspreid over de wereld.

Lees meer >>

Op 29 maart 2011

Kunstsector op zoek naar financiers

Subsidievragers in de kunstwereld moeten gaan samenwerken met eigen geldschieters. Dat stelt de kunstwereld zelf in een document over herziening van het subsidiestelsel in reactie op de bezuinigingen op kunst en cultuur.

Lees meer >>

Op 29 maart 2011