Artikel afbeelding

Stadsmuseum Woerden, 14 oktober 2017 tot en met 11 maart 2018

ONBEPERKT HOUDBAAR
400 jaar kaas in de kunst

Dat Kaas en Kunst een uiterst smaakvolle combinatie kunnen vormen, bewijst Stadsmuseum Woerden met de expositie Onbeperkt houdbaar, 400 jaar kaas in de kunst.

Het Stadsmuseum brengt dit najaar een ode aan de Woerdense kaascultuur door middel van een unieke tentoonstelling waarin kaas in al zijn verscheidenheid te zien zal zijn.

Vanaf 14 oktober kun je in Stadsmuseum Woerden kostbare pronkstukken van de zeventiende-eeuwse meesters naast exemplaren van moderne en hedendaagse kunstenaars komen bewonderen, allemaal rond het thema kaas.

Voor de expositie zijn genrestukken uit de Gouden Eeuw geleend van particulieren en gerenommeerde Nederlandse musea, zoals het Rijks Museum , Centraal Museum in Utrecht, Museum More en de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed. Maar ook in de moderne en hedendaagse beeldende kunst wordt kaas veelvuldig afgebeeld. Bijvoorbeeld in de posters van Loesje of in het meer naïeve werk van Dick Bruna.

Het resultaat is een zeer diverse verzameling waarin de werken één ding gemeen hebben: ons Hollandse goud staat centraal. Kaas in de Kunst; een tentoonstelling om van te watertanden!
Vanaf 14 oktober.

Tijdens deze tentoonstelling is het mogelijk om voor zeer gereduceerde prijs tevens een bezoek te brengen aan het Kaaspakhuis te Woerden. Want Kaas in Woerden, dat weet iedereen is verleden, heden en toekomst!

Op October 11, 2017

Over Katrien Timmers