• Kasteel: Kasteelplein 1
    5701 PP Helmond
  • Website

Museum Helmond: Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond

Museum Helmond is gevestigd op twee locaties: in de grootste waterburcht van Nederland, het kasteel van Helmond, en in de moderne Kunsthal. Beide locaties liggen op loopafstand van elkaar, gescheiden door de Zuid-Willemsvaart.

In het kasteel maak je kennis met verhaal van deze middeleeuwse waterburcht en zijn bewoners. Je leert over het dagelijkse leven door de eeuwen heen, wat de bewoners zoal deden en aten, hoe ze elkaar liefhadden, en wat het inhoudt om een kasteel te beschermen tegen de vijand.

In de moderne Kunsthal, een ontwerp van de Italiaanse architect Adolfo Natalinie, presenteert het museum wisselexposities over fotografie en kunst waarbij de mens altijd centraal staat. De wisseltentoonstellingen worden deels gevormd met werken uit de museumcollecties Mens en Werk en Moderne en Hedendaagse kunst.

Ook voor diverse activiteiten als kinderfeestjes en rondleidingen kun je bij het museum terecht. Bel met 0492-587716 voor meer informatie hierover, of stuur een mail naar info@museumhelmond.nl.

Foto's van Museum Helmond: Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond

Deze museum in het kort