• Geert Grooteplein Noord 21
    6525 EZ Nijmegen

Museum voor Anatomie en Pathologie

Het museum laat zien hoe ons lichaam is gebouwd en hoe het zich ontwikkelt. U ziet fraaie preparaten, opgesteld in een conserverende vloeistof. Dit zijn onderdelen van het menselijk lichaam, die met lancet en pincet zijn opengewerkt, teneinde de onderlinge samenhang van spieren, skelet, gewrichten, bloedvaten, zenuwen en organen te tonen.
Het museum dateert van 1967 en is onderdeel van het Radboudumc. Het is ingericht ten behoeve van studenten geneeskunde, biomedische wetenschappen en tandheelkunde, maar is ook toegankelijk voor het algemeen publiek.
Voor cursisten van alle mogelijke onderwijsinstellingen worden op aanvraag rondleidingen georganiseerd. Individuele bezoekers zijn ook van harte welkom. Voor hen is een museumgids beschikbaar, die een summiere rondleiding bevat.

Foto's van Museum voor Anatomie en Pathologie

Deze museum in het kort