Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
  • Hoeferlaan 4
    6816 SG Arnhem
  • 0263576111

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is een cultuurhistorisch museum en geeft een beeld van Nederland door de eeuwen heen. Zodra je binnenstapt, word je meegenomen op een reis door de tijd; van twee eeuwen geleden tot heel recent. Door authentieke gebouwen, voorwerpen en verhalen brengt het Openluchtmuseum de geschiedenis dichterbij.  De mensen in het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed inspireren ze jou met hun verhalen.

In het museum zijn er leuke activiteiten voor jong én oud. Gaan de kinderen aan het werk op het Kindererf? Of spelen ze liever op het Zaanse Plein? Worden het poffertjes met poedersuiker of toch de verse krentenbol van de bakker? Vergeet een ritje met de historische tram niet!

Gruwelijk Lekker

Heel 2019 staat het Openluchtmuseum in het teken van het thema Gruwelijk Lekker. Ooit vonden Nederlanders gebakken hond heerlijk en gruwden ze van koffie en knoflook. Kun jij je dit voorstellen? Ontdek zélf smaken door de eeuwen heen, in de tentoonstelling en het museumpark.

We nemen je mee aan de hand van tien smaken uit de historie van ons eten. Of deze maken Gruwelijk of lekker zijn, mag je zelf bepalen! De smaken kun je zelf proberen langs de smakenroute door het museumpark. Verzamel langs deze route ook alle receptenkaarten op de verschillende locaties en experimenteer thuis met Gruwelijk Lekkere smaken

Canon van Nederland

Sinds 2017 toont het Nederlands Openluchtmuseum zijn nieuwe presentatie: De Canon van Nederland. De Canon van Nederland laat de geschiedenis van ons land zien, van ‘hunebed tot heden’. In tien enorme filmsets zie, hoor en voel je de hoogte- en dieptepunten uit ons verleden. In de Canon wordt de geschiedenis van het dagelijks leven met de grote gebeurtenissen uit het verleden verbonden.

Het is een interactieve tentoonstelling, waar je niet stil kijkt maar zelf gaat doen, ontdekken en spelen. Digitale technieken wisselen af met historische voorwerpen. Onder meer uit de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Winter in het Openluchtmuseum

Beleef de winters van vroeger in het Openluchtmuseum. Tijdens de winterperiode kun je schaatsen op de ijsbaan of glij je samen van de spectaculaire sleebaan. Breng een bezoek aan de winterkermis, luister naar de spannende winterverhalen of bak een broodje boven op het knisperende vuur. De winter is een échte belevenis in het museum! 

Entreeprijzen najaar 2019
Museumkaartgratis
Kinderen 0 t/m 3 jaargratis
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 6,50-*
Volwassenen 13+€ 9,50*
Parkeren€  7,-

Entreeprijzen Zomer en Winter 2019
Museumkaart                                 gratis
Kinderen 0 t/m 3 jaar                  gratis
Kinderen 4 t/m 12 jaar               € 16.50,-*
Volwassenen 13+                          € 19,50,-*
Parkeren                                          €  7,-

*Koop je ticket online en bespaar €1,50 per ticket.


Foto's van Nederlands OpenluchtmuseumNederlands Openluchtmuseum in het kort

Collectie

  • Cultuur
  • Geschiedenis

Gratis entree tijdens museumweek:

Nee

Museumkaart geldig:

Nee

Uitleen mogelijk:

Nee

Geschikt voor kinderen:

Ja

Museumwinkel aanwezig:

Ja

Op zoek naar vrijwilligers:

Ja