• Hemelrijken 6
    5502 HM Veldhoven

Museum 't Oude Slot

Op deze prachtige locatie verenigen wij oud en nieuw in erfgoed, kunst en educatie.

Museum 't Oude Slot is gevestigd in een historische boerderij, gebouwd op de fundamenten van een slot. Het werd bewoond door hertogen en rijke families. In het museum ontdek je archeologische vondsten, volksprenten uit de zeventiende eeuw en een uitgebreide stadscollectie. Kinderen maken hier kennis met het leven van toen, in schoolverband of op eigen gelegenheid.

Museum 't Oude Slot is de uitgelezen plaats voor kunstliefhebbers! Er zijn hier regelmatig wisselende tentoonstellingen te zien. Van beelden tot schilderijen en van tekeningen tot bijzondere kunstwerken. Naast de expositieruimtes en collectie heeft het museum een heerlijke museumtuin met terras. Het museum wordt ook regelmatig als trouw- en vergaderlocatie gebruikt.

• Beelden
  • Geschiedenis / historisch