• Hoofdstraat 18
    7811 EP Emmen
  • Website

Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst

Het museum is het eerste museum ter wereld dat hedendaagse Tibetaanse kunst laat zien.
Het idee voor het museum komt voort uit de wens van de Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu om een brug te slaan tussen het Oosten en Westen en is geopend op 1 juni 2017.

Het museum biedt een platform aan de werken van verscheidene Tibetaanse kunstenaars die zich met verschillende thema's bezigen aangaande de Tibetaanse cultuur, religie en politieke situatie. Het museum beoogt de ruimte aan hen en de bezoeker te bieden om met elkaar in gesprek te gaan over deze onderwerpen. Regelmatig worden er live performances gehouden door kunstenaar Tashi Norbu en zijn muziekgroep. Er zijn tevens meerdere keren per jaar workshops te volgen.

Foto's van Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst

Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst in het kort