sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Darwinweg 2
    2333 CR Leiden
  • 0717519321

Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland en heeft één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld met meer dan 42 miljoen objecten. Wereldwijde multidisciplinaire samenwerkingsverbanden, de positie als ‘academische werkplaats’ van drie grote Nederlandse universiteiten en de bijzondere collectie, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid.

Door middel van tentoonstellingen, educatieve activiteiten en internetdiensten laten wij een breed publiek kennis maken met de geschiedenis en de veelzijdigheid van het leven op aarde en de verbinding met de geologie. 

Eind augustus is ons gloednieuwe museum geopend. Met 9 prachtige tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur, workshopruimtes, een leuke winkel, een restaurant en een café. Waar jong en oud kan zien, doen en beleven. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur.Naturalis Biodiversity Center in het kort

Collectie

  • Edelstenen / Mineralen
  • Natuur
  • Natuurhistorisch

Gratis entree tijdens museumweek:

Nee

Museumkaart geldig:

Ja

Uitleen mogelijk:

Nee

Geschikt voor kinderen:

Ja

Museumwinkel aanwezig:

Ja

Op zoek naar vrijwilligers:

Ja