sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Schoenmakersperk 2
    8911 EM Leeuwarden
  • 0582332244

Natuurmuseum Fryslân

Op avontuur in het Natuurmuseum Fryslân

In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Bekijk de schatten die kapitein Severein verzamelde op zijn reizen rond de wereld. Voel je Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. En kijk hoe de preparateur een ransuil of torenvalk opzet in het Open Atelier. Voor de allerkleinsten is er de Draak Li-Ming die op de zolder van het museum woont.

Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. Zelf doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot het natuurleukste van Nederland! 

Op Darwins Zolder maken bezoekers kennis met de evolutietheorie. Darwin staat centraal, maar ook zijn voorgangers komen aan bod en de gevaren die aan een ruime interpretatie van de theorie kleven. En hoe zou de evolutie in de toekomst verder kunnen gaan? 

Vanaf voorjaar 2019 is er een geheel nieuwe attractie: De OnderWaterSafari. Ga op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland!

Het Natuurmuseum Fryslân is door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Beste Kidsproof museum van Friesland’.Foto's van Natuurmuseum FryslânNatuurmuseum Fryslân in het kort

Collectie

  • Cultuur
  • Geschiedenis
  • Natuur

Gratis entree tijdens museumweek:

Nee

Museumkaart geldig:

Ja

Uitleen mogelijk:

Ja

Geschikt voor kinderen:

Ja

Museumwinkel aanwezig:

Ja

Op zoek naar vrijwilligers:

Ja