• Sint Jansstraat 2
    9712 JN Groningen

GRID, Grafisch Museum Groningen

Boeken, kranten en posters komen tegenwoordig met computers en razendsnelle machines tot stand.
In GRID maakt de bezoeker kennis met de geschiedenis en toekomst van dit grafisch vernuft.
De historische persen en de hypermoderne risograaf, de zetmachines en de apparaten in de boekbinderij, alles werkt.
In de twee workshopruimtes en de hedendaagse studio kunnen kinderen en volwassenen aan de slag met grafisch ontwerp, letterzetten, verschillende druktechnieken en boekbinden.
In het Werkmanatelier, waar een deel van zijn oorspronkelijke drukkerij is opgesteld, is te zien en te ervaren hoe de bekende Groningse drukker-kunstenaar Werkman zijn unieke ‘druksels’ maakte.
De wisselexposities in GRID belichten diverse facetten van het grafisch vak, de grafische geschiedenis en de grafische kunst.

Foto's van GRID, Grafisch Museum Groningen

Deze museum in het kort