sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Herengracht 573
    1017 CD Amsterdam
  • 020 5246452
  • Website

Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje toont de geschiedenis van de westerse tas vanaf de late Middeleeuwen tot heden. Het museum beheert een collectie van meer dan 5.000 tassen, buidels, koffers, beurzen en accessoires en is daarmee het grootste tassenmuseum in de wereld. Het museum is ontstaan uit de particuliere collectie van Hendrikje Ivo die ruim 35 jaar tassen heeft verzameld.

De collectie laat zien dat de tas een grote verscheidenheid kent in functie, vorm, materiaal en decoratie. Elke tas vertelt ook een verhaal: over sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen, stijlen in de toegepaste kunst en de mode door de eeuwen heen.

Behalve de permanente, historische collectie zijn in het museum tijdelijke thematentoonstellingen te bezichtigen. In oktober 2016 opent de tentoonstelling Royal Bags over spraakmakende tassen van Europese koningshuizen. Daarnaast organiseert het museum exposities van hedendaagse tassenontwerpers uit het binnen- en buitenland.

Tassenmuseum Hendrikje is gevestigd in een schitterend grachtenpand uit 1664. In het museum zijn twee stijlkamers met plafondschilderingen en schoorsteenpartijen uit de 17de en 18de eeuw te bezichtigen.


Foto's van Tassenmuseum HendrikjeTassenmuseum Hendrikje in het kort

Collectie

  • Cultuur
  • Geschiedenis
  • Hedendaags

Gratis entree tijdens museumweek:

Nee

Museumkaart geldig:

Nee

Uitleen mogelijk:

Nee

Geschikt voor kinderen:

Ja

Museumwinkel aanwezig:

Ja

Op zoek naar vrijwilligers:

Ja