• Sandbergplein 1/3
  • 0205475050

Cobra Museum voor Moderne Kunst

Het museum

Het museum is de plek waar – geheel in de geest van CoBrA – experiment en expressie in de kunst worden benadrukt. Het museum bezit een grote CoBrA-verzameling met kunstwerken en documentair materiaal die continu wordt uitgebreid en waarmee diverse presentaties worden gemaakt.

De collectie

De CoBrA-beweging was een van de belangrijkste kunstbewegingen in de 20ste eeuw. Het Cobra Museum toont steeds in wisselende tentoonstellingen haar CoBrA-collectie. Daarnaast zijn er grote wisseltentoonstellingen: bijvoorbeeld van individuele CoBrA-leden, van tijdgenoten, van aanverwante stromingen en van hedendaagse kunstenaars die werken in de traditie van CoBrA. In het Cobra Museum voor Moderne Kunst gaan de kunst van CoBrA, moderne én hedendaagse kunst hand in hand. De tentoonstellingen worden aangevuld met culturele en educatieve activiteiten waarmee het zicht op de kunsthistorische en maatschappelijke betekenis van de kunstbeweging wordt verbreed.

Openingstijden en toegangsprijzen

Het Cobra Museum is open van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00.

Volwassene - €12,-
6 t/m 18 jaar - €7,50