• Kapelweg 2
    5521 JJ Eersel

Kempenmuseum De Acht Zaligheden

In Eersel aan de Kapelweg vindt u een prachtige 100 jaar oude langgevelboerderij. Hier is het pareltje van de Kempen gevestigd. De authentieke boerderij met heerlijke moestuin, geurige kruidentuin en rustgevende boomgaard toont het leven van de Contente mens. Deze ontwikkelde zich in de loop der jaren van keuterboer tot agrarisch manager en van smokkelaar tot sigarenindustrieel.
Ontdek de boerenwoning, zoek de schuilkelder, bewonder de tentoonstellingen en wordt ondergedompeld in het leven van een eeuw geleden. Dit prachtige verhaal van de Kempische mens wordt op een interactieve wijze verteld, maar u kunt zelf ook aan de slag. Maak een sigaar op authentieke wijze of test de Oudhollandse spelen in de buitenlucht of in het ‘Speulhuis’.
U kan ook kiezen uit een uitgebreid aanbod van arrangementen. Te voet met de fiets of de bus, voor ieders wat wils.
Houd ook zeker onze kalender in de gaten want door het jaar heen zijn er allerlei leuke activiteiten en evenementen.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur
zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur
Gesloten met: Carnaval (zaterdag, zondag en maandag), 1ste kerstdag, Nieuwjaarsdag.
In januari en februari ook op zaterdag gesloten.
Groepen op afspraak.

Toegangsprijzen:
Volwassenen vanaf 19 jaar  € 5, -
Jeugd 13 t/m 18 jaar  € 2, -
Kinderen t/m 12 jaar, onder begeleiding, gratis toegang.
Museumkaart geldig.

Foto's van Kempenmuseum De Acht Zaligheden