sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Oudevaartsgat 8
    1671 HM Medemblik
  • 0227541960

Radboud Kasteel

In kasteel Radboud is een uniek museum gevestigd, gewijd aan het dagelijks leven in de Middeleeuwen. Aan de hand van een aantal thema’s wordt de bezoeker op speelse en informatieve wijze bekend gemaakt met het leven van de Middeleeuwse mens; hoe men woonde, wat men at, hoe men zich kleedde etc. De tentoonstelling is nog niet compleet: na een grondige renovatie wordt deze in fases ingericht. Vanaf de zomervakantie 2018 zullen de eerste voorwerpen in het kasteel te bewonderen zijn.

Tijdens voor uw bezoek kunt u gebruik maken van onze audiotour, waarin Floris V en zijn vrouw Beatrijs zelf u meenemen door ‘hun’ kasteel. Zij vertellen u alles over de geschiedenis van kasteel Radboud en de monumentale ruimtes in het kasteel. Daarnaast maken zij u attent op bijzondere details en vermaken u met grappige anekdotes over het leven van weleer. Een informatieve tour waarmee u uw bezoek nog meer de moeite waard wordt!

Speciaal voor kinderen is een pelgrimsspeurtocht ontwikkeld. Voorzien van een pelgrimstas gaan zij op pad, en voeren allerlei opdrachten uit of beantwoorden de vragen van de speurtocht. Dat leidt uiteindelijk tot het vinden van de code voor de schatkist en een welverdiende beloning.


Foto's van Radboud KasteelRadboud Kasteel in het kort

Collectie

  • Cultuur
  • Geschiedenis

Gratis entree tijdens museumweek:

Ja

Museumkaart geldig:

Ja

Uitleen mogelijk:

Nee

Geschikt voor kinderen:

Ja

Museumwinkel aanwezig:

Ja

Op zoek naar vrijwilligers:

Nee