sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Albert Plesmanweg 23
    4462 GC Goes
  • 0113270705

Stoomtrein Goes-Borsele

Stoomtrein Goes-Borsele, het rijdende museum!

Op reis met een échte stoomtrein! De locomotief fluit, de stoker ziet zwart van de steenkolen en de conducteur knipt nog echt een gaatje in je kaartje. Op de houten banken in de 3e klasse of op het pluche van de 1e en 2e klasse geniet je van een ontspannen treinreis. 

De trein boemelt door het fraaie Zeeuwse landschap waar voor jong en oud van alles te beleven is. Kleinschalige polders met bloemdijken, boomgaarden, hollebolle weilandjes, kerkdorpen en boerderijen nodigen uit om verkend te worden.

Attracties

De trein rijdt van Goes naar Hoedekenskerke en stopt ook op het station van Kwadendamme. Hier kun je desgewenst uitstappen voor een bezoek aan Berkenhof’s Tropical Zoo, een grote overdekte tuin met de mooiste vlinders, exotische vogels, reptielen en insecten.

Op het eindpunt Hoedekenskerke vind je ook een scala aan attracties: Modelspoor, koffiecorner, meerijden met een echte minitrein door het park, botenvijver met radiografische scheepjes, klederdrachten en natuurlijk het authentieke “Wienkeltje van Wullempje”, waar je nog het ouderwetse snoep uit grootmoeders tijd kunt kopen. In Hoedekenskerke blijft de stoomtrein een tijdje wachten voordat de terugrit begint.

Nog meer mogelijkheden

Naast de stoomtreinen rijdt op bepaalde dagen ook een motorwagen, een compact ouderwets dieseltreintje. Het leuke aan de motorwagen is dat deze ook stopt op de kleine stations die door de stoomtrein worden overgeslagen: ’s-Gravenpolder-’s-Heer Abtskerke, Nisse en Baarland. Hierdoor ontstaan nog meer mogelijkheden voor een bezoek aan leuke kleinschalige attracties, of voor een wandeling via het regionale wandelnetwerk.Stoomtrein Goes-Borsele in het kort

Collectie

  • Cultuur
  • Geschiedenis
  • Industrieeel erfgoed
  • Voertuigen

Gratis entree tijdens museumweek:

Nee

Museumkaart geldig:

Nee

Uitleen mogelijk:

Nee

Geschikt voor kinderen:

Ja

Museumwinkel aanwezig:

Ja

Op zoek naar vrijwilligers:

Nee