• Ledderweg 11
    8161 SZ Epe

Veluws Streekmuseum Hagedoorns Plaatse

Hagedoorns Plaatse is een museumterrein tussen de dorpen Emst en Epe. Ruim 70 vrijwilligers houden hier een 300 jaar oude boerderij met erf, een nieuwe kapschuur, een moestuin en een bijenstal springlevend.
Kijk rond in de boerenwoning en ervaar hoe daar een Veluws boerengezin leefde aan het begin van de vorige eeuw. Op de deel en in de schuren staan machines en gereedschappen die toen op het land gebruikt werden.
In de nieuwe kapschuur zijn steeds wisselende exposities over streekgeschiedenis en eigentijdse kunst. Bewonder de Veluwse klederdracht in de grote vitrine of haal herinneringen op bij de verzamelingen met oud speelgoed en schoolspullen.
Even een pauze inlassen? In de theeschenkerij komt u tot rust bij een kopje koffie of thee met een plak krentenwegge. Tijdens de schoolvakanties organiseert Hagedoorns Plaatse speciale kindermiddagen. Het jaarlijkse streekgerechtenfestival “Proef de culturen” is een smulfestijn waar jong en oud naar uitkijken.

• Geschiedenis / historisch