Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
  • St. Sebastiaanstraat 4
    5081 ZG Hilvarenbeek
  • 0135055045

De Museumbrouwerij Roos

Horen, zien en proeven!

Toen in 1933 de deuren van brouwerij De Roos in Hilvarenbeek werden gesloten, kon niet voorspeld worden tot welk een prachtig museum het eind jaren 90 zou worden gerestaureerd. Museumbrouwerij De Roos is dan ook een unieke authentieke dorpsbrouwerij. Aan de hand van audioguides kan van een rondleiding worden genoten. Op afspraak is er een gids beschikbaar. Hij vertelt het verhaal achter de lagerkelder, de brouwzaal en de bottelruimte. De gietijzeren roerkuip is een pareltje uit de brouwerswereld. De rondleiding vervolgt over de moutzolder, waar het Bierdocumentatiecentrum gevestigd is. Elk bezoek eindigt vroeg of laat in het proeflokaal. Daar kunnen de bieren geproefd worden die door de brouwgroep van de museumbrouwerij worden gebrouwen. Voor kinderen is er een speciale speurtocht door het museum.

Museumbrouwerij De Roos is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. In alle officiële schoolvakanties (m.u.v. de kerstvakantie) is het museum ook op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Buiten deze tijden kan men op afspraak bij Museumbrouwerij De Roos terecht voor een breed aanbod aan activiteiten, variërend van groepsrondleidingen tot lezingen. De Brabantse gastvrijheid en de Bourgondische sfeer die het hele museum uitademen, geven uw bijeenkomst nét dat beetje meer. Voor meer informatie: bel 013-5055045.Collectie

  • Cultuur
  • Geschiedenis / historisch

Museumwinkel aanwezig:

Ja

Uitleen mogelijk:

Nee

Geschikt voor kinderen:

Ja

Op zoek naar vrijwilligers:

Nee