sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Lagedijk 80
    1544 BJ Zaandijk
  • 0756217626

Honig Breethuis

Wie voor de deur van Lagedijk 80 in Zaandijk staat, ziet in het bovenraam de Mercuriusstaf, symbool van handel en nijverheid. De welvarende papierfabrikeur (=fabrikant) Cornelis Jacobsz. Honig (1683 - 1755) liet in 1710 dit huis voor zichzelf en zijn gezin bouwen. Hij was onder andere eigenaar van papiermolen De Vergulde Bijkorf. In 1830 werd het huis bewoond door Jacob Cornelisz. Breet, eveneens papierfabrikant. Tegenwoordig is het huis een museum onder de naam Honig Breethuis en in bewoonde staat ingericht in de stijl van 1830, het jaar waarin de prachtige behangselschilderingen gereed kwamen. Wie de imposante eikenhouten deur doorgaat, stapt in een andere tijd. Kom binnen en ervaar hoe een welvarende doopsgezinde Zaanse koopmansfamilie toen woonde en leefde, en maak kennis met hun persoonlijke attributen en hun familiegeschiedenis.

In het woonhuismuseum zijn geregeld kleine exposities, verder worden er concerten en lezingen gegeven of wandelingen georganiseerd in het mooie Zaandijk. Raadpleeg hiervoor onze website.

Het Honig Breethuis heeft ook ruimte voor kleine vergaderingen in de Zaankamer en er kunnen kleine ontvangsten plaatsvinden voor gezelschappen tot 25 personen in combinatie met een rondleiding en eventueel een wandeling door Zaandijk.
Het museum is geopend van 1 april tot 1 oktober op donderdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur en van 1 oktober tot 1 april donderdag t/m zondag van 13.00 - 16.00 uur. Voor groepen ook op afspraak.


Foto's van Honig BreethuisHonig Breethuis in het kort

Collectie

  • Cultuur
  • Geschiedenis
  • Kostuums
  • Religie
  • Schilderijen

Gratis entree tijdens museumweek:

Nee

Museumkaart geldig:

Nee

Uitleen mogelijk:

Nee

Geschikt voor kinderen:

Ja

Museumwinkel aanwezig:

Ja

Op zoek naar vrijwilligers:

Ja