Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
  • Kaasmarkt 20
    1441 BG Purmerend
  • 0299472718

Purmerends Museum

Het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt is hét historisch museum van de stad en zijn nabije omgeving. Bij mooi en bij slecht weer biedt het museum jong en oud een gastvrije omgeving.
U vindt er de vaste expositie waarin de geschiedenis van Purmerend, het werk van vormgever Jac. Jongert (1883-1942), de architecten J.J.P. Oud (1890-1963) en Mart Stam (1899-1986) én het bijzondere Purmerends Jugendstil Aardewerk (1895-1907) uit de plateelbakkerijen Wed. N.S.A. Brantjes, NV Haga, Jb Vet en L. Huisenga centraal staan.

Expositie: Opmaat naar De STIJL
De Jonge jaren van J.J.P. Oud (22 april t/m 12 november 2017)
Dit jaar staat in het teken van de honderdste verjaardag van de kunstbeweging De Stijl. Een van de medeoprichters van De Stijl is de in Purmerend geboren J.J.P. Oud. De tentoonstelling gaat in op de familie Oud, zijn vroege jaren, zijn relatie met onder meer H.P. Berlage, Jan Stuyt, Jac.Jongert en Mart Stam, zijn vroege ontwerpen en de stappen naar De Stijl toe. In de tentoonstelling zal ook een maquette van de fabriek voor gedestilleerde Drank, Kantoor en Opslagplaats voor de Purmerendse firma Wed. Oud te zien zijn, uitgevoerd door Bob Hartsuiker. Dit ontwerp is nooit uitgevoerd, maar wordt gezien als een zuiver voorbeeld van De Stijl.

Activiteiten
www.purmerendsmuseum.nl
Collectie

  • Cultuur
  • Geschiedenis / historisch
  • Toegepaste kunst

Museumwinkel aanwezig:

Ja

Uitleen mogelijk:

Nee

Geschikt voor kinderen:

Ja

Op zoek naar vrijwilligers:

Nee