sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Nieuwe Amstelstraat 1
    1011 PL Amsterdam
  • 0205310310

Joods Historisch Museum

Het Joods Historisch Museum in Amsterdam is een museum dat de Joodse cultuur, religie en geschiedenis in Nederland belicht. Het museum is gevestigd in een voormalig synagogencomplex waar drie permanente tentoonstellingen over de geschiedenis van de Nederlandse joden te zien zijn.

Op de begane grond van de Grote Synagoge is de tentoonstelling gewijd aan joodse religie en traditie. Door de combinatie van objecten, teksten, beeldmateriaal, citaten en audiovisuele middelen wordt de enorme rijkdom - de verscheidenheid en het hedendaagse karakter - van de joodse religie en traditie overgebracht.

Op de galerijen van de Grote Synagoge is de geschiedenis van de joden in Nederland vanaf hun komst rond 1600 tot 1900 te zien. De tentoonstelling biedt een chronologisch verhaal.

Op de galerijen van de Nieuwe Synagoge is, sinds 2006, de vaste tentoonstelling over de geschiedenis van de joden in Nederland van 1900 tot nu te zien. De expositie is verdeeld in drie perioden: voor, tijdens en na de oorlog.

Naast deze permanente tentoonstellingen zijn er altijd twee tijdelijke tentoonstellingen te zien.

In het JHM Kindermuseum kan iedereen kennis maken met het huis van Max de Matze. In dit huis woont ook de joodse familie Hollander. Bij hen is iedereen welkom om zelf te ervaren wat belangrijk is in de joodse traditie. Vlecht je eigen brood in de keuken, laat van je horen in de muziekkamer, droom weg in de slaapkamer en zie het eens van een andere kant in de studeerkamer. Voor groepen zijn er arrangementen te boeken in combinatie met een bezoek aan Madame Tussauds, NEMO of TunFun.

Foto's van Joods Historisch MuseumJoods Historisch Museum in het kort

Collectie

  • Beelden
  • Cultuur
  • Geschiedenis
  • Kunst
  • Religie
  • Schilderijen

Gratis entree tijdens museumweek:

Nee

Museumkaart geldig:

Nee

Uitleen mogelijk:

Nee

Geschikt voor kinderen:

Ja

Museumwinkel aanwezig:

Ja

Op zoek naar vrijwilligers:

Nee