sluiten X

• Koninklijk Park 1
    7315 JA Apeldoorn

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Meer dan 300 jaar woonden en werkten de Oranjes op Paleis Het Loo. Het was een echt ‘buiten’ en werd gebruikt als jacht- en vakantieverblijf. De Oranjes ontvingen er hun gasten voor vertier en zaken. Daarom werd er ook veel aandacht besteed aan de tuinen en stallen. De paarden hadden een vorstelijk onderkomen in de stallen, vlakbij de Koetshuizen met de rijtuigen, auto’s en sledes. In de paleistuinen werd geflaneerd en de exotische bloemen en planten bewonderd.

OPENINGSTIJDEN 2021

De tuinen en stallen zijn geopend van 3 april t/m 26 september van di t/m zo van 10.00 - 17.00 uur. In schoolvakanties ook op maandag geopend. Closed Out Dates: Woensdag 12 mei t/m zondag 16 mei 2021. Een volledig bezoek duurt circa 2 uur. Het paleis is gesloten vanwege vernieuwing & verbouwing.

Wat is er te zien tijdens BuitenGewoon Open?

·        De barokke paleistuinen, met fonteinen, parterres en bijzondere beplanting

·        ‘The Garden of Earthly Worries’. Vier imposante, eigentijdse sculpturen ontworpen door architect Daniel Libeskind

·        Een grote collectie koninklijke auto’s en rijtuigen in de Koetshuizen op het Stallenplein

·        Dieren van Oranje