• Koninklijk Park 1
    7315 JA Apeldoorn

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Paleis Het Loo was tussen 1686-1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Na een spectaculaire restauratie zijn paleis en tuinen opengesteld voor publiek. De vertrekken in het paleis getuigen van 300 jaar bewoning door de Oranjes en tonen met hun gevarieerde inrichting de ontwikkeling van het interieur van de 17de tot de 20ste eeuw. De barokke tuinparterres worden in de lente en zomer volgens typisch Hollandse 17de eeuwse traditie beplant, terwijl de fonteinen van april tot november permanent in werking blijven. Koninklijke rijtuigen, sledes en auto’s, nog steeds in gebruik van de Koninklijke Familie, zijn te bewonderen in het Stallencomplex. Traditiegetrouw geeft Paleis Het Loo in december jaarlijks een impressie van driehonderd jaar kerstfeest bij de Oranjes.

• Geschiedenis / historisch
  • Schilderijen