• Kerkhofstraat 13
    8051 GG Hattem

Bakkerijmuseum Warme Land Het Nederlands

Het grootste en leukste bakkerijmuseum van Nederland herbergt een grote collectie machines en gebruiksvoorwerpen van de bakkers door de eeuwen heen. De 18e eeuwse takkenbosoven vormt het hart van het museum, waar tweemaal per week nog ambachtelijk houtovenbrood wordt gebakken. Daarnaast is er voor de jeugd altijd iets leuks te doen, en in de schoolvakanties bruist het van de activiteiten. Alle kinderen kunnen dan een koekje bakken en natuurlijk meenemen (of direct opsmikkelen). In Opoe's Gelagkamer bent u aan het juiste adres om de plaatselijke specialiteiten te proeven onder het genot van een kopje koffie. De museumwinkel biedt een ruime keus aan originele (streekgebonden)cadeau-artikelen , bakbenodigdheden en recepten/kookboeken, ouderwets snoepgoed en Droste-artikelen. Natuurlijk zijn ook de houtovenbroden en de befaamde reuzenroomboterkrakelingen te koop.

• Geschiedenis / historisch