De Casteelse Poort


Bowlespark 1/A 6701 DN Wageningen
0317421436 Klik om te bellen

Over De Casteelse Poort

Museum De Casteelse Poort is het cultuurhistorisch centrum van de stad Wageningen. Naast vaste opstellingen over het rijke verleden van stad en streek zijn er kortlopende tentoonstellingen over speciale onderwerpen, populair- wetenschappelijke bijeenkomsten en kunstexposities.

De permanente expositie “Zaal 40-45” vertelt het verhaal van Wageningen en de Wageningers tijdens de Tweede Wereldoorlog. De expositie laat zien hoe de plaatselijke oorlogsgeschiedenis is uitgegroeid tot een monument van blijvend nationaal belang doordat hier, in hotel De Wereld, op 5 mei 1945 formeel de bevrijding van ons land begon.

De capitulatie van het Duitse leger en de daaruit voortvloeiende vrede voor het land vormen het belangrijkste onderdeel van de tentoonstelling. Te zien zijn het meubilair dat gebruikt werd door de onderhandelaars, de pen waarmee de overeenkomst werd getekend en de akte zelf. Originele film- en geluidsopnamen en onlangs opgenomen getuigenverhalen roepen de gebeurtenissen van de meidagen van 1945 opnieuw tot leven.

Foto's

Museum De Casteelse Poort

De Casteelse Poort in het kort

Collectie

Geschiedenis
Kunst

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Onze locatie

De Casteelse Poort


Bowlespark 1/A 6701 DN Wageningen
0317421436 Klik om te bellen