Dekema State


Dekemawei 5 9057 LC Jelsum
058 257 0020 Klik om te bellen

Over Dekema State

Dekema State | Een stap terug in de tijd.

Kom kennis maken met Dekema State, waar je een indruk krijgt hoe een voorname Friese familie woonde. Door de historische tuin (5 ha) met o.a. stinzenplanten in het voorjaar, moestuin, pluktuin, leifruit en oprijlaan, kom je via de brug over de slotgracht aan bij de State met zijn eeuwenlange geschiedenis. Begonnen als verdedigbare Stins (een toren om tijdens gevechten je in terug te trekken), is het gebouw door de eeuwen heen verandert in een voorname buitenplaats. De State is nu ingericht als een adellijke woning van 1930, waarbij het lijkt alsof de familie even weg is. Kom vooral langs om zelf de geschiedenis van dichtbij te ervaren!

Speciale activiteiten.

Tijdens museumweekend, voorjaarsfair, dag van de theetuin, imkerijdagen, monumentenweekend en kastanjemiddag zijn er allerlei dingen te beleven voor jong en oud.

Even bijkomen

Trek gerust 2 uur uit voor een bezoek aan huis en tuin. Tussentijds kan je even op het terras onder de veranda genieten van een kopje koffie of Dekema sap met Friese lekkernij erbij. Natuurlijk mag je ook een rustig bankje in de tuin opzoeken. Of maak de dag compleet met een picknickmand of high tea, graag uiterlijk 2 dagen van te voren reserveren!

Ook leuk voor kinderen

Diverse speurtochten en oud Hollands speelgoed bij het entreegebouw, maken dat uw (klein)kind zich niet hoeft te vervelen. Ook voor kinderfeestjes!

Groepen

Bedrijfsuitje, familiefeestje, verjaardag.. Bij ons kun je voor van alles terecht!

Er is mogelijkheid tot het bespreken van allerlei arrangementen: varen vanuit Leeuwarden, een picknick, boogschieten, schilderen e.d. 

Vergaderen, trouwen, of huwelijksreportages

Dekema State is uitermate geschikt als trouwlocatie. Ook voor een huwelijksreportage of fotoreportage leent zowel de tuin als de state zich goed. De State is af te huren voor verschillende partijen. Wil je een keer vergaderen naast unieke 400 jaar oude beelden? Ook dat kan bij Dekema State, er zijn twee vergaderruimtes aanwezig. 

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Openingstijden

De tuin en koffiehoek zijn open van:

Dinsdag - vrijdag 9.00u - 17.00u
Zaterdag - maandag 10.30u - 17.00u

De State is open van:

Dinsdag - zondag 13.00 - 17.00u

Kijk voor meer informatie op onze website www.dekemastate.nl 

Dekema State, een eeuwenoude adellijke oase

Foto's

Dekema State in het kort

Collectie

Beelden
Cultuur
Geschiedenis
Natuur
Schilderijen

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Dekema State


Dekemawei 5 9057 LC Jelsum
058 257 0020 Klik om te bellen