Dekema State


Dekemawei 5 9057 LC Jelsum
058 257 0020 Klik om te bellen

Over Dekema State

Dekema State | Een stap terug in de tijd.

Kom kennis maken met Dekema State, waar je een indruk krijgt hoe een voorname Friese familie woonde. Door de historische tuin (5 ha) met o.a. stinzenplanten in het voorjaar, kom je over de slotgracht aan bij de State met zijn eeuwenlange geschiedenis. Begonnen als verdedigbare Stinstoren, is het gebouw nu veranderd in een voorname buitenplaats.

De State is ingericht als een adellijke woning. het lijkt alsof de familie even weg is. Kom vooral langs om zelf de geschiedenis van dichtbij te ervaren! Met de hoorspelletjes van de audiotour komt de state echt tot leven (ook thuis te beluisteren)

Speciale activiteiten.

Tijdens museumweekend, voorjaarsfair, dag van de theetuin, imkerijdagen, monumentenweekend en kastanjespeurtocht zijn er allerlei dingen te beleven voor jong en oud.

Of verken de omgeving aan de hand van de beleefwandelingen met q.r. codes.

Even bijkomen

Trek gerust 2 uur uit voor een bezoek. Je kunt even op het terras onder de veranda genieten van een kopje koffie of Dekema sap met Friese lekkernij erbij. Natuurlijk mag je ook een rustig bankje in de tuin opzoeken. Of maak de dag compleet met een picknickmand (vanaf 4 personen), graag uiterlijk 2 dagen van te voren reserveren!

Ook leuk voor kinderen

Diverse speurtochten en oud Hollands speelgoed bij het entreegebouw, maken dat uw (klein)kind zich niet hoeft te vervelen. Ook voor kinderfeestjes!

Groepen

Bedrijfsuitje, familiefeestje, verjaardag. Bij ons kun je voor van alles terecht!

Er is mogelijkheid tot het bespreken van arrangementen: een picknick, boogschieten, schilderen e.d.

Vergaderen, trouwen, of huwelijksreportages

Dekema State is uitermate geschikt als trouwlocatie. Ook voor een huwelijksreportage of fotoreportage leent zowel de tuin als de state zich goed. De State is af te huren voor verschillende partijen. Wil je een keer vergaderen naast unieke 400 jaar oude beelden met kleine groepen? Ook dat kan bij Dekema State, er zijn twee vergaderruimtes aanwezig.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

De tuin is dagelijks geopend, van dinsdag t/m vrijdag van 9-17 uur en van zaterdag t/m maandag van 10.30 tot 17 uur. *
openingstijden van het museum wisselen met de seizoenen, 's winters en in voor- en najaar buiten de openstelling beperkt open voor groepen, geheel gesloten van half december tot en met eind januari.

* In geval van besloten ontvangsten of bij bijzondere omstandigheden kunnen ons terrein en de state gesloten zijn voor ander publiek.
Kijk voor meer informatie op onze website www.dekemastate.nl

Dekema State, een eeuwenoude adellijke oase

Foto's

weiland en parkgedeelte
koffiehoek en sanitair
zicht op de state vanuit de tuin
ingerichte kamers in het museum

Dekema State in het kort

Collectie

Beelden
Cultuur
Geschiedenis
Natuur
Schilderijen

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Logo Dekema State

Dekema State

Dekema State


Dekemawei 5 9057 LC Jelsum
058 257 0020 Klik om te bellen