Groeneveld Kasteel


Groeneveld 2 3744 ML Baarn
0355480999 Klik om te bellen

Over Groeneveld Kasteel

Kasteel Groeneveld in Baarn is één van de mooiste voorbeelden van een buitenhuis uit de 18e eeuw. Hier geniet u in stijl, en komen natuur en cultuur samen. In deze inspirerende omgeving voor jong en oud, worden wisselende tentoonstellingen, (educatieve) activiteiten evenals symposia, debatten en evenementen georganiseerd. 
Landgoed Groeneveld heeft een rijke geschiedenis en kenmerkt zich door de Franse en Engelse stijlelementen. Een moestuin met slangenmuur en een ijskelder zijn de schatten van het landgoed. De rode beuken markeren de overgangen in het park. Een plek bij uitstek om te recreëren, maar ook een welkome afwisseling tijdens uw zakelijke bijeenkomst in het kasteel.

Kasteel Groeneveld is van ouds her een inspiratiebron voor kunstenaars. In de vorige eeuw ontving bewoner Colson een kleurrijk palet aan gasten, zoals Ramses Shaffy, Karel Appel en Eddy Poshuma de Boer. Nog steeds is Kasteel Groeneveld een geliefde plek voor kunstenaars. Afwisselende tentoonstellingen laten de uitwerkingen van deze inspiratie zien. 

De familietentoonstelling 'Fabeltjeskrant en de natuur' herbergt een interactieve speelzolder, een zaal waar de fabelverhalen in verband worden gebracht met de actualiteit, psychologen verbonden aan de Erasmusuniversiteit hebben de karakters van de fabelfiguren ontleed en de onstaansgeschiedenis van de Fabeltjeskrant wordt uitgebreid toegelicht. En tot besluit een jukebox waarin alle oude en zeker niet vergeten liedjes teruggeluisterd kunnen worden. 

Uniek in Nederland is de boomboekenverzameling (Xylotheek) die in de Linnenkamer is te bewonderen.
Elk kwartaal heeft Kasteel Groeneveld wisselende kunstexposities, concerten en evenementen.

Foto's

Kasteel Groeneveld in Baarn

Groeneveld Kasteel in het kort

Collectie

Cultuur
Geschiedenis
Hedendaags
Kunst
Natuur
Natuurhistorisch
Schilderijen
Videokunst
Wisselende tentoonstellingen

Geschikt voor kinderen

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Groeneveld Kasteel


Groeneveld 2 3744 ML Baarn
0355480999 Klik om te bellen