Haags Historisch Museum


Korte Vijverberg 7 2513 AB 's-Gravenhage
070-3646940 Klik om te bellen

Over Haags Historisch Museum

Den Haag kent vele gezichten: regeringscentrum, Hofstad, internationale stad van vrede en recht, Beatstad, maar Den Haag is ook de stad van ADO en de Haagse ooievaar. Het Haags Historisch Museum weerspiegelt al deze facetten in haar tentoonstellingen en in de vaste presentatie. De collectie is veelzijdig: het bijna vijf meter brede stadsgezicht op Den Haag van Jan van Goyen, de prachtig ingerichte poppenhuizen van Lita de Ranitz, maar ook de curieuze tong en vinger van de gebroeders De Witt. Onbekende en bekende schilders als Jan van Ravesteyn, P.C. La Fargue en Jan Steen tonen het leven in Den Haag uit voorbije tijden.

Uitkijkend op de beroemdste vijver van Nederland, de Hofvijver, ziet u in het Haags Historisch Museum de ontwikkeling van de stad op een digitale groeikaart. Kom langs en laat uw hart veroveren voor Den Haag!

Voor families met kinderen is er een kinderspoor. Trappen op, deuren door, door het hele museum. Alle zintuigen worden daarbij gebruikt. Steek met de kinderen de binnenplaats over naar de ontdekzolder in de Salon. Hier bedien je zelf een telefooncentrale, doe je de ‘verdwenengeluidenquiz’, start je een echte automobiel en kruip je in een echte bedstee. Oh ja, vergeet de poepdoos bij de hofjeswoning niet!

In de omgeving
Direct in de omgeving vindt u volop winkels, café’s en restaurants. Bezoek ook eens Museum de Gevangenpoort aan de overzijde van de Hofvijver of bezoek (op afspraak) het Oude Raadhuis aan de Groenmarkt. Verschillende stadswandelingen geven u een andere blik op Den Haag. Vraag ernaar bij de kassa. Veel plezier in Den Haag!

Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag

Toegangsprijzen en openingstijden vindt u op onze website.

Foto's

Haags Historisch Museum

Haags Historisch Museum in het kort

Collectie

Geschiedenis
Kunst
Schilderijen

Geschikt voor kinderen

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Haags Historisch Museum


Korte Vijverberg 7 2513 AB 's-Gravenhage
070-3646940 Klik om te bellen