Hash Marihuana Hemp Museum


Oudezijds Achterburgwal 148 1012 DV Amsterdam
0206262988 Klik om te bellen

Over Hash Marihuana Hemp Museum

Het Hash Marihuana & Hemp Museum beheert en toont een wereldwijd bezien unieke collectie, functioneert als kennisinstituut, faciliteert wetenschappelijk onderzoek en heeft een belangrijke voorlichtingsfunctie. Haar bijzondere plaats binnen het gevarieerde Amsterdamse kunst- en cultuurleven is onbestreden. Het Hash Marihuana & Hemp Museum ontvangt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers uit alle delen van de wereld.

Dat het Hash Marihuana & Hemp Museum en de stad Amsterdam, met zijn progressieve en tolerante traditie, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, is in het verleden door de oud-burgemeesters Ed van Thijn en Job Cohen meer dan eens publiekelijk met instemming bevestigd.

De plant Cannabis Sativa L. – ook wel bekend als hennep of marihuana – duikt in de wereldgeschiedenis steeds weer op, in relatie tot politieke, sociale, culturele en economische gebeurtenissen en ontwikkelingen.
De geschiedenis van de plant Cannabis Sativa L. is lang en de toepassingen zijn veelzijdig, maar de huidige beeldvorming en kennis is vaak omgeven door mythes en misvatttingen, door onfeitelijke aannames en halve waarheden. Het Hash Marihuana & Hemp Museum nuanceert deze vaak eenzijdige opvattingen door objectief de rijke historie en de bijkans onuitputtelijke mogelijkheden van deze bijzondere plant te laten zien.

De bezoeker leert op zijn ontdekkingstocht door onze vaste presentatie het diverse en vaak onverwachte gebruik van hennep vroeger en nu kennen aan de hand van vijf invalshoeken: de medicinale, industriele, spirituele, culturele en recreatieve toepassingen van de plant. Het museum informeert, rakelt vergeten of verborgen gehouden geschiedenissen en kennis op, corrigeert of bevestigt stereotype denkbeelden, stemt tot denken, verrast en verbijstert. Bij het entreebewijs wordt iedere bezoeker een gratis audiotour aangeboden (beschikbaar in 8 talen).

Foto's

Hash Marihuana Hemp Museum in het kort

Collectie

Cultuur
Geschiedenis
Hedendaags
Kunst
Schilderijen

Geschikt voor kinderen

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Hash Marihuana Hemp Museum


Oudezijds Achterburgwal 148 1012 DV Amsterdam
0206262988 Klik om te bellen