Heerenveen Museum


Minckelersstraat 11 8442 CE Heerenveen
0513623408 Klik om te bellen

Over Heerenveen Museum

Museum Willem van Haren
In hartje centrum van het dorp Heerenveen toont Museum Willem van Haren de cultuurhistorie van Heerenveen, in een prachtig heringerichte expositie. Van de rijke Heeren van ‘t veen tot de armoede onder de veenarbeiders. Beleef de vorstelijke allure van Oranjewoud, lees over sporthelden als Abe Lenstra en kijk naar werk van kunstenaars zoals Jan Mankes en Willem van Althuis.

Het museum van het Friesche Haagje is een uniek dubbelmuseum. Het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum is te vinden op de eerste verdieping. Ferdinand Domela Nieuwenhuis: de bevlogen vader van het Nederlands socialisme en voorman van het anarchisme.

Wat Museum Willem van Haren bijzonder maak is de unieke stadsmaquette, de grootste van Nederland. Evenals wisselende tentoonstellingen, verschillende activiteiten en de museumwinkel ingericht als 19de-eeuwse apotheek.
Voor speciale gelegenheden zoals familiebijeenkomsten, vergaderingen en lezingen kan het kunstcafé gehuurd worden. Het museum organiseert tevens arrangementen en rondleidingen.

Voor jong en oud is er genoeg te beleven. Nieuwsgierig geworden?
Kom naar Museum Willem van Haren.

Heerenveen Museum in het kort

Collectie

Archeologie
Beelden
Cultuur
Geschiedenis
Hedendaags
Kunst
Maquettes
Porselein en zilver
Schilderijen
Wisselende tentoonstellingen

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Onze locatie

Heerenveen Museum


Minckelersstraat 11 8442 CE Heerenveen
0513623408 Klik om te bellen