Het Scheepvaartmuseum


Kattenburgerplein 1 1018 KK Amsterdam
020 523 2222 Klik om te bellen

Over Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum

Beleef een spannende reis op zee in Het Scheepvaartmuseum. Ontdek 500 jaar maritieme geschiedenis en dwaal door één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld! Start je reis in de Hoofdgalerij, waar 50 topstukken laten zien hoe Nederland een zeevarende natie werd. Ga aan boord van het indrukwekkende VOC-schip Amsterdam en ervaar het leven op zee in de zeventiende eeuw.

Tip: tijdens schoolvakanties zijn er altijd extra activiteiten voor het hele gezin, zoals leuke rondleidingen en workshops.

Nederland en de zee

Je raakt niet uitgekeken, zoveel prachtige schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en historische zeekaarten zijn er te zien in Het Scheepvaartmuseum.

Als je voor een van de indrukwekkende schilderijen staat kijk je letterlijk terug in de tijd. Vergeet niet de Koningssloep met zijn uitbundige gouden versierselen te bezoeken! Wat een pracht en praal. Een gratis audiotour vertelt je de verhalen achter de mooiste objecten die te zien zijn in het museum.

Voor kinderen

Wie heeft Michiel de Ruyter vermoord? Wat schafte de pot eigenlijk aan boord van een VOC-schip? En waarom is het niet verstandig om op walvissen te jagen? Met de gratis Junior Audiotour legt Het Scheepvaartmuseum dit en meer uit aan de kleinste bezoekers.

In het binnenste van de walvis

Is het een monster, een lekker stuk vlees of een dier dat we moeten beschermen? Leer alles over de walvisjacht en hoe die de walvis tot een bedreigde diersoort maakte. In een levensgrote walvis hoor je zijn hartslag en voel je zijn huid. Luister naar Het verhaal van de walvis!

Duiker Doris

Duiker Doris is een avontuurlijke, maritieme museumbeleving voor families met kinderen van 2 jaar en ouder. Deze verhalende en interactieve tentoonstelling voor de allerjongste museumbezoekers is nu te zien in Het Scheepvaartmuseum.

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. En is tijdens schoolvakanties regio Noord & Midden ook op maandag geopend van 10.00 - 17.00 uur.

Het Scheepvaartmuseum in het kort

Collectie

Cultuur
Geschiedenis
Schilderijen

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Uitleen mogelijk

Ja

Onze locatie

Het Scheepvaartmuseum


Kattenburgerplein 1 1018 KK Amsterdam
020 523 2222 Klik om te bellen