Hunebedcentrum


Hunebedstraat 27 9531 JV Borger
0599236374 Klik om te bellen

Over Hunebedcentrum

Ontdek de Oertijd

Het Hunebedcentrum brengt je dicht bij de oermens

Waan jezelf in de prehistorie, de tijd van je vroegste voorouders, in het vernieuwde Hunebedcentrum. Op steenworp afstand van het grootste hunebed liggen de verhalen voor het oprapen, kom interactief in contact met de hunebedbouwers. Ben je nieuwsgierig naar het leven van de hunebedbouwers, met deze nieuwe expositie geniet je volop. En buiten, in het Oertijdpark, sta je oog in oog met de oermens. Lang, lang geleden komt hier in Borger ineens wel héél dichtbij.


Dichter bij de oermens kom je niet
In de nieuwe expositie van het Hunebedcentrum beleef je de tijd van de hunebedbouwers. Vlak bij het grootste hunebed, dat met die reusachtige stenen het topstuk van de hunebedbouwers is. Om te weten te komen hoe deze stenen in het Hondsruggebied terecht zijn gekomen en wat de mensheid met het landschap heeft gedaan, bezoek je de poort van Hondsrug UNESCO Geopark.
Hier vind je de 150.000 jaar geschiedenis van het Hondsruggebied. Om de prehistorie echt te ervaren, bezoek je het Oertijdpark. Beleef hier in de buitenlucht de vroegste mens, ontdek grafheuvels en veenwegen voordat je het prehistorische dorp in wandelt. Hier zijn ’s weekends en in de schoolvakanties oermensen aanwezig, die je onderdompelen in hun eenvoudige bestaan. Laat de vonk overslaan, zie hoe je vuursteen bewerkt en ruik de geur van prehistorisch koken. Bezoek tot slot ook de grootste keientuin van Nederland.

Nieuwe expositie
Stap in de wereld van de hunebedbouwers met onze nieuwe expositie, een interactieve beleving waarin je oog in oog komt te staan met onze voorouders. We nemen je mee in hun wereld,  je ontdekt hoe zij leefden, woonden en werkten op het land. Je zult ontdekken dat onze voorouders erg lijken op ons, maar dat ze moesten overleven met wat de natuur hen bracht. Het leven was kwetsbaar, maar toch hadden ze de middelen om te overleven. Zouden wij nu in dezelfde omstandigheden kunnen overleven?

Foto's

Hunebed D27

Hunebedcentrum in het kort

Collectie

Cultuur
Educatie
Geologie
Geschiedenis

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Uitleen mogelijk

Ja

Onze locatie

Hunebedcentrum


Hunebedstraat 27 9531 JV Borger
0599236374 Klik om te bellen