Joods Cultureel Kwartier


Nieuwe Amstelstraat 1 1011 PL Amsterdam
0205310310 Klik om te bellen

Over Joods Cultureel Kwartier

Het Joods Historisch Museum in Amsterdam is een museum dat de Joodse cultuur, religie en geschiedenis in Nederland belicht. Het museum is gevestigd in een voormalig synagogencomplex waar drie permanente tentoonstellingen over de geschiedenis van de Nederlandse joden te zien zijn.

Op de begane grond van de Grote Synagoge is de tentoonstelling gewijd aan joodse religie en traditie. Door de combinatie van objecten, teksten, beeldmateriaal, citaten en audiovisuele middelen wordt de enorme rijkdom - de verscheidenheid en het hedendaagse karakter - van de joodse religie en traditie overgebracht.

Op de galerijen van de Grote Synagoge is de geschiedenis van de joden in Nederland vanaf hun komst rond 1600 tot 1900 te zien. De tentoonstelling biedt een chronologisch verhaal.

Op de galerijen van de Nieuwe Synagoge is, sinds 2006, de vaste tentoonstelling over de geschiedenis van de joden in Nederland van 1900 tot nu te zien. De expositie is verdeeld in drie perioden: voor, tijdens en na de oorlog.

Naast deze permanente tentoonstellingen zijn er altijd twee tijdelijke tentoonstellingen te zien.

In het JHM Kindermuseum kan iedereen kennis maken met het huis van Max de Matze. In dit huis woont ook de joodse familie Hollander. Bij hen is iedereen welkom om zelf te ervaren wat belangrijk is in de joodse traditie. Vlecht je eigen brood in de keuken, laat van je horen in de muziekkamer, droom weg in de slaapkamer en zie het eens van een andere kant in de studeerkamer. Voor groepen zijn er arrangementen te boeken in combinatie met een bezoek aan Madame Tussauds, NEMO of TunFun.

Foto's

Joods Cultureel Kwartier in het kort

Collectie

Beelden
Cultuur
Educatie
Geschiedenis
Kunst
Religie
Schilderijen

Geschikt voor kinderen

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Onze locatie

Joods Cultureel Kwartier


Nieuwe Amstelstraat 1 1011 PL Amsterdam
0205310310 Klik om te bellen