Louwman Museum


Leidsestraatweg 57 2594 BB Den Haag
070-3047373 Klik om te bellen

's Werelds oudste privécollectie automobielen
Zeer grote auto gerelateerde kunstafdeling
Accepteren Museumkaart

Over Louwman Museum

Het Louwman Museum heeft als doel om een zo helder en boeiend mogelijk beeld te geven van wat de automobielindustrie sinds 1887 heeft voortgebracht. Zonder twijfel heeft de automobiel onze wereld ingrijpend veranderd. De auto is een van de belangrijkste uitvindingen van de negentiende en twintigste eeuw.

Ruim 80 jaar geleden ontstond om die reden binnen familie Louwman al het idee om de hoogtepunten uit de autogeschiedenis te bewaren voor de volgende generaties. Het Louwman Museum gaat terug tot 1934. Sindsdien is de verzameling in fasen uitgebreid en verfijnd. Inmiddels omvat de verzameling ruim 275 antieke en klassieke automobielen. De collectie beoogt niet compleet te zijn, daarvoor heeft de industrie te veel voortgebracht. Met gevoel voor historische waarden is echter getracht een interessante en evenwichtige verzameling automobielen bijeen te brengen, alles met het doel een helder en boeiend tijdsbeeld te schetsen.

Collectie automobielen
Het Louwman Museum in Den Haag is de plek waar meer dan 130 jaar vooruitgang, innovatie en design zichtbaar vertegenwoordigd is in een unieke collectie van meer dan 275 pronkstukken uit de geschiedenis van de automobiel.

Collectie memorabilia
Naast de uitgebreide collectie automobielen biedt het Louwman Museum nog veel meer. Ook de bijzondere collecties autogerelateerde kunst, miniaturen, affiches, trofeeën en zelfs vliegtuigen nodigen uit tot een bezoek.

Memorabilia
Automobielen zijn van oudsher een inspiratiebron voor het ontwerp van gebruiksvoorwerpen. Horloges, sigarettenhouders, flessen, borden en nog veel meer. In het Louwman Museum toont een ruim overzicht van deze memorabilia.

Affiches
Aanvankelijk waren affiches het belangrijkste middel voor fabrikanten om hun automobielen te promoten. De grootse en bekendste tekenaars en artiesten werden ingezet om bijzondere kunststukjes te ontwerpen. Het Louwman museum herbergt de grootse collectie ter wereld van de originele posters vanaf eind 19e eeuw.

Sculpturen en trofeeën
Veel beeldend kunstenaars werden geïnspireerd door de automobiel om bijzondere objecten te maken. Niet alleen voor exposities maar ook als prijs bij motorsport evenementen. Materialen als zilver, brons en porselein werden hiervoor gebruikt.

Toegankelijkheid mindervaliden
Het Louwman Museum is toegankelijk voor iedereen. Jong, oud, rolstoel of geen rolstoel. Kom je met het openbaar vervoer? Houd er dan rekening mee dat de afstand vanaf bushalte Louwman Museum tot de entree van het museum ongeveer 300 meter is. De route bevat een aantal kleine drempels. Bij de bushalte is geen zitplaats. Heb je vragen over je bezoek? Neem dan contact met ons op.

Foto's

Louwman Museum in het kort

Collectie

Automobielen
Geschiedenis
Kunst
Schilderijen

Geschikt voor kinderen

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Onze locatie

Louwman Museum


Leidsestraatweg 57 2594 BB Den Haag
070-3047373 Klik om te bellen