Marinemuseum


Hoofdgracht 3 1781 AA Den Helder
0223657534 Klik om te bellen

Over Marinemuseum

 

Stap aan boord! Wie de marine echt wil beleven, moet bij het Marinemuseum in Den Helder zijn.

Het Torentje laat u kennismaken met de rijke geschiedenis van de Koninklijke Marine. Ontmoet zeehelden, bekijk wapens en uniformen en leef mee met de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Het Marinemuseum is gevestigd op de Oude Rijkswerf, waar vroeger marineschepen werden gebouwd en onderhouden. In de Geschutmakerij staat de geschiedenis van de Rijkswerf en de techniek achter de marine centraal.

 

Uniek zijn de drie museumschepen, waarvan onderzeeboot Tonijn het meest in het oog springt. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden prachtige verhalen. In het brughuis van geleide wapenfregat De Ruyter kunt u de commandovoering ervaren. Het opvallendste kenmerk van het geleide wapenfregat is de metershoge radarbol bovenop het brugdeel. De krachtige 3-D radar in deze bol kon ruim honderd doelen tegelijk traceren, tot 400 km afstand.

 

Naast de verschillende exposities en de museumvloot biedt het museum diverse activiteiten voor jong en oud. Theatergroep Pandemonia treedt regelmatig op en kinderen kunnen een speurtocht lopen of komen knutselen in het kinderatelier. Kijk in de agenda op de website voor een overzicht van de activiteiten.

 

 

Foto's

In het Marinemuseum kunt u aan boord van een echte onderzeeboot stappen!

Marinemuseum in het kort

Collectie

Beelden
Cultuur
Geschiedenis
Marineschepen
Schilderijen

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Marinemuseum


Hoofdgracht 3 1781 AA Den Helder
0223657534 Klik om te bellen