Mondriaanhuis


Kortegracht 11 3811 KG Amersfoort
033-4600170 Klik om te bellen

Over Mondriaanhuis

In het geboortehuis van Piet Mondriaan (1872-1944) reizen bezoekers door het leven van de eigenzinnige pionier van abstracte kunst: van Amersfoort naar Winterswijk, en van Amsterdam via Parijs en London uiteindelijk naar New York. Ze ontdekken zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden.

Bekijk Mondriaans vroege werken en bezoek zijn op ware grootte nagebouwde atelier in Parijs. Video-installaties nemen de bezoeker via de vroege landschappen en de kleurrijke zeegezichten mee naar Mondriaans karakteristieke abstracte wereld. In zijn laatste levensjaren in New York, waar Mondriaan als het ware opnieuw begon – bevrijdde hij zich van de zwarte lijnen, en hij vond nieuwe ruimte in zijn werk. Stap in Mondriaans droomwereld, waar zijn werk, de stad New York en zijn favoriete muziek in een audiovisueel spektakel samensmelten.

Ben je geïnspireerd geraakt door Mondriaan? Sluit je bezoek dan af in het Doe-het-zelf-atelier en creëer je eigen kunstwerk.

Foto's

Mondriaanhuis, zaal New York

Mondriaanhuis in het kort

Collectie

Audiovisueel
Cultuur
Educatie
Kunst
Schilderijen

Geschikt voor kinderen

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Artikelen

Ontdek Mondriaan in het Mondriaanhuis

Het geboortehuis van Piet Mondriaan (Amersfoort, 1872) is een beleving voor jong en oud. Stap in de wereld van Mondriaan en maak kennis met de eigenzinnige kunstenaar. Bezoek zijn op ware grootte nagebouwde...

Onze locatie

Mondriaanhuis


Kortegracht 11 3811 KG Amersfoort
033-4600170 Klik om te bellen