Museum De Lebbenbrugge


Lebbenbruggedijk 25 7271 SB Borculo
0545 272 178 Klik om te bellen

Over Museum De Lebbenbrugge

In ons museum De Lebbenbrugge ga je terug naar de tijd van rond 1500 tot 1900. Hier beleef je de verhalen van vroeger. Verhalen over de middeleeuwse hessenweg, over de tijd van de Heren van Borculo, de tijd van de herberg en de tolboerderij en de tijd van het oude boerenleven.

Bezoek de historische boerderij; een 'los hoes', met de oorspronkelijke 'delle' en een autehentieke potstal. Hier zie je hoe het boerenleven vroeger was. Er is ook een was-en karnkamer en een spin- en weefkamer. Beleef daar de verhalen over 'van vlas tot linnen'.

Het voorhuis uit omstreeks 1550 was ooit o.a. een herberg, een tolhuis en het woonhuis van een boerenfamilie. Hier beleef je de verhalen van toen vanuit de 'köken'.

Museum De Lebbenbrugge is dus geen museum in de eigenlijke betekenis van het woord.

Met een toegangskaartje kun je het museum bezoeken. Als bezoeker kan je er vrij rondlopen en jezelf verplaatsen in de tijd van toen. Alles staat en ligt nog op de plaats waar het werd gebruikt. Onze rondleiders vertellen je graag alle verhalen.

Het bezoekerscentrum in de oude schuur en ons heerlijke tuinterras zijn vrij te bezoeken. Het museum heeft een bescheiden horecavoorziening.

De Lebbenbrugge, een museum vol verhalen

Foto's

voorzijde museum

Museum De Lebbenbrugge in het kort

Collectie

Geschiedenis

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Logo Museum De Lebbenbrugge

Museum De Lebbenbrugge

Museum De Lebbenbrugge


Lebbenbruggedijk 25 7271 SB Borculo
0545 272 178 Klik om te bellen