Museum Overschie


Overschiese Dorpsstraat 134-140 3043 CV Rotterdam
010 415 8864 Klik om te bellen

Over Museum Overschie

Museum Overschie biedt, in drie eeuwenoude panden, een historische afdeling over het Overschie van vroeger. Een oud snoepwinkeltje, diverse in oude staat ingerichte ruimtes en tentoongestelde artikelen tonen hoe er vroeger in Overschie werd gewoond en geleefd. Een omvangrijke (foto) documentatie biedt informatie over bewoners, gebouwen en straten van het oude Overschie. Tevens zijn er kleinschalige en wisselende tentoonstellingen.

Museum Overschie beschikt daarnaast over een aparte tentoonstellingsruimte ‘De Melkfabriek’ waarin wisselende tentoonstellingen worden gehouden over geschiedenis en kunst met een accent op Overschie. Hier vinden ook culturele activiteiten als muziekuitvoeringen, concerten en literaire bijeenkomsten plaats. Tevens bevindt zich hier een boekwinkeltje waar boeken en andere artikelen verkrijgbaar zijn. Verder zijn er vaste opstellingen over ambachten en het boerenleven.

Achter het Museum ligt een ‘Buitenmuseum’ van een halve hectare met tuinen, weilandjes en een aantal historische gebouwtjes, zoals een Baarhuisje op de oude Begraafplaats, een theehuisje in de vroegere Pastorietuin en een brugwachtershuisje van de Lage Brug staan tussen bloemenkassen, heemtuinen en twee weilanden met kleinvee en koeien. Op zaterdag zijn er regelmatig demonstraties van oude ambachten.

Foto's

Buitenmuseum

Museum Overschie in het kort

Collectie

Geschiedenis
Schilderijen

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Museum Overschie


Overschiese Dorpsstraat 134-140 3043 CV Rotterdam
010 415 8864 Klik om te bellen