Museum Slager


Choorstraat 8-16 5211 KZ 's-Hertogenbosch
073 613 3216 Klik om te bellen

Over Museum Slager

Welkom in museum Slager, museum voor realistische kunst:

In ons museum krijgt u een uniek inkijkje in het leven en werk van een schildersfamilie. Met 8 schilders ziet u een interessante ontwikkeling in de schilderkunst gedurende drie generaties, tegelijkertijd voeren we u mee in een boeiend beeld van het culturele en sociale leven in Den Bosch tussen 1840 tot einde 20e eeuw.

De geschiedenis begint met Petrus Marinus Slager, de pater familias. Van de tien kinderen bleken twee zoons en twee dochters het talent van hun vader geërfd te hebben. Piet jr. en Frans kregen een gedegen opleiding.
Jeannette en Corry werden als vrouw niet toegelaten tot een opleiding en kregen daarom les van hun vader en broers. De zoons trouwden ieder met een leerling, respectievelijk Suze van Velzen en Marie van Gilse. Met het schilderstalent van kleinzoon Tom werd de rij schilders binnen één familie afgesloten.

Wat begint met de erfenis van de kunstwerken binnen de familie groeit in 55 jaar uit tot een prachtige veelzijdige collectie. Vanuit een eigen depot met een diversiteit aan werken is er steeds een dynamische en afwisselende expostie mogelijk. Museum Slager blijft daardoor interessant om te bezoeken. Ook omdat er 3x per jaar bijzondere wisselexposities op het gebied van realistische kunst te zien zijn.

Met een kinderatelier, een speurtocht en speciale kinderdagen is een bezoek ook een belevenis voor uw kinderen.

Museum Slager ligt in hartje centrum van bourgondisch den Bosch, pal achter de Sint Jans kathedraal. De sfeervolle zalen zijn uitermate geschikt voor een zakelijke bijeenkomst, een lunch, borrel & diner en muzikale evenementen. Het museum is door de gemeente aangewezen als officiele trouwlocatie, intiem en bijzonder.

Ervaar zelf wat we zo vaak van bezoekers horen: Wat een uniek museum! De verborgen parel van den Bosch!

Museum Slager. Het museum voor realistische kunst

Museum Slager in het kort

Collectie

Schilderijen
Wisselende tentoonstellingen

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Certificeringen

geregistreerd museum en lid van de NMV.

Onze locatie

Museum Slager


Choorstraat 8-16 5211 KZ 's-Hertogenbosch
073 613 3216 Klik om te bellen