Museum van het Kaartspel & Bridge Museum


Watertorenlaan 25 4141 HT Leerdam
0345631799 Klik om te bellen

Over Museum van het Kaartspel & Bridge Museum

Een curieus maar leuk museum over o.m. één der boeiendste denksporten: bridge. Dat is het Museum van het Kaartspel & Bridge Museum. Het museum werd in 1993 opgericht om de groeiende collecties, op het gebied van bridge e.a. kaartspelen, te kunnen tonen. Sindsdien is het ’s werelds eerste én enige museum over bridge.

Het museum komt tot leven door de bijzondere en vaak grappige verhalen die door de oprichter en vrijwilligers worden verteld. Zo is er een tafel die zelf speelkaarten schudt en uitdeelt, en een kaartdoos welke van een zinkend oorlogsschip werd gered. Vanwege de populariteit van bridge werden er in de loop der jaren door fabrikanten talloze producten op de markt gebracht rondom bridge, of met kaartsymbolen. Lucifers, zeep, postzegels, kleding, geheugensteuntjes voor de troef of contract, koffie, snoepgoed. Zelfs bridgekroepoek bestaat!
 
Een bezoekje is leuk voor iedereen! Voor groepen zijn er extra mogelijkheden, zoals bezoek buiten reguliere openingstijden, lezing en een rondleiding met gids.
Een kleine groep vrijwilligers zorgt o.m. voor het inschrijven van nieuwe objecten, het ontvangen van groepen, het bijhouden van de digitale catalogi. Vrijwilligers zijn belangrijk om het museum tot leven te brengen.

Foto's

Troefaanwijzer (geheugensteun), beer, handgemaakt

Museum van het Kaartspel & Bridge Museum in het kort

Collectie

(kaartspel) ondersteunende gebruiksartikelen
Beelden
Boeken
Meubels
Porselein en zilver

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Museum van het Kaartspel & Bridge Museum


Watertorenlaan 25 4141 HT Leerdam
0345631799 Klik om te bellen