Museum Volkenkunde


Steenstraat 1 2312 BS Leiden
088-0042800 Klik om te bellen

Over Museum Volkenkunde

Over Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is een museum over mensen. Gevestigd in een monumentaal pand, aan de Singel te Leiden, presenteert het museum regelmatig wisselende exposities en toont in de vaste tentoonstelling objecten uit acht cultuurgebieden. Voorwerpen die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Van Oceanië tot de Noordpoolgebieden, van Geisha tot de Boeddha en van Mekka tot Leiden. In het WereldLAB, de speciaal ingerichte kinderruimte van het museum, kunnen kinderen met een interactief spel hun eigen ideale wereld vormgeven. In Museum Volkenkunde ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

 

SIERADEN - makers & dragers - VERWACHT! Van 13 december 2017 t/m 3 juni 2018.

Met deze wintertentoonstelling presenteert Museum Volkenkunde de grootste verzameling sieraden in een Nederlands Museum Ooit! Sieraden uit de museumverzameling aangevuld met hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, meer dan 1000 in totaal, staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering. Behalve 'hoe mensen zich wereldwijd versieren', zoomt de tentoonstelling ook volop in op de makers, maaktechnieken en bijzondere verhalen.

 

De tentoonstelling is daarmee een ode aan de sieradenmakers. Eeuwenoude technieken vertellen een verhaal over cultuur, geschiedenis en identiteit. Van verfijnde gouden sieraden uit Azië en Zuid-Amerika, sieraden gemaakt van de meest uiteenlopende natuurlijke materialen uit Oceanië en kralenwerk uit Afrika tot zilveren sieraden uit Noord-Amerika en het Midden-Oosten. 

 

Kom al het pracht en praal bewonderen en laat je inspireren! 

 

De tentoonstelling SIERADEN - makers & dragers - is te zien van 13 december t/m 3 juni 2018 in Museum Volkenkunde te Leiden.

 

Speciaal voor kinderen

Ben jij avontuurlijk en wil je op ontdekkingstocht naar de kracht van andere culturen? Kom dan naar Museum Volkenkunde in Leiden en verzamel de Superkrachten van de wereld.  Reis mee naar Afrika, Azië, China, Indonesië, Japan, Korea, Amerika, de Noordpoolgebieden en Oceanië. Verwonder je over de magische voorwerpen, schitterende sieraden en wereldberoemde topstukken zoals de Japanse Boeddha’s.

Foto's

Boeddhazaal Rijksmuseum Volkenkunde

Museum Volkenkunde in het kort

Collectie

Beelden
Cultuur
Geschiedenis
Hedendaags
Kunst
Religie

Geschikt voor kinderen

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Museum Volkenkunde


Steenstraat 1 2312 BS Leiden
088-0042800 Klik om te bellen