Museumstoomtram Hoorn-Medemblik


Van Dedemstraat 8 1624 NN Hoorn
0229-255255 Klik om te bellen

Over Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

De Museumstoomtram is het geregistreerde museum over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. Met een collectie historische stoomlocomotieven en wagens wordt een tramdienst onderhouden over de lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik. Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en medemblik en v.v. rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Medemblik en Enkhuizen en v.v. vaart het Museumschip over het IJsselmeer. Op het sfeervolle tramstation ga je 100 jaar terug in de tijd. het is mogelijk een kijkje te nemen bij het seinhuis, de werkplaats en de tentoonstelling.

Museumterrein Hoorn
Genoeg te zien en beleven op museumterrein Hoorn! Wat dacht je van een historisch tramstation, tentoonstelling De Tijdlijn, een werkend seinhuis en werkplaats het Bello Atelier?

Tijdreis Stoomtram
De stoker gooit de kolen op het vuur! Met Bello of een van de andere locomotieven rijd je door het Westfriese landschap van Hoorn naar Medemblik (of van Medemblik naar Hoorn) over de spoorweg uit 1887.

Langs de lijn
De spoorlijn uit 1887 tussen Hoorn en Medemblik is uniek in zijn compleetheid. Veel oude stationsgebouwen en bruggen van vroeger zijn bewaard gebleven.

Tijdreis Boot MS Friesland
De Friesland brengt je over het IJsselmeer van Enkhuizen naar Medemblik, of andersom. Het is een monumentaal museumschip uit 1956.

Foto's

Stoomtram langs tulpen
Bello
Museumschip Friesland

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik in het kort

Collectie

Cultuur
Geschiedenis

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Onze locatie

Logo Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik


Van Dedemstraat 8 1624 NN Hoorn
0229-255255 Klik om te bellen