Nationaal Glasmuseum


Lingedijk 28 4142 LD Leerdam
0345 612714 Klik om te bellen

Over Nationaal Glasmuseum

Het Nationaal Glasmuseum is als enige museum gespecialiseerd in glas. Het heeft een unieke, veelzijdige en omvangrijke collectie van glas vanaf 1880 tot hedendaagse moderne glaskunst. Met werken van de glasfabrieken van Leerdam en Maastricht naast een brede selectie van buitenlands glas. Denk aan werk van Copier, Berlage, De Bazel, Bloch, Meydam, Lalique, Gallé, Wagenfeld en vele anderen.

Het Nationaal Glasmuseum is gevestigd op twee locaties: het museum en de glasblazerij. Bezoekers van de museumlocatie zijn welkom in de twee karakteristieke dijkvilla’s aan de Lingedijk in glasstad Leerdam. Beide villa’s zijn voormalige directiewoningen van de glasfabriek. De villa’s zijn met loopbruggen aan elkaar verbonden en dienen als transparant depot met daarin de vaste collectie. Deze is permanent te bezichtigen.

Een uniek aspect aan het Nationaal Glasmuseum is dat bezoekers de creatie van een glasstuk van dichtbij kunnen beleven met een bezoek aan de glasblazerij. Deze is gevestigd in een voormalige houtloods in de haven van Leerdam. Hier zijn glasblazers aan het werk om van gloeiend heet, vloeibaar glas de meest mooie kunstwerken te maken. Het publiek zit dichtbij de werkvloer en ziet, hoort en ruikt wat er gebeurt. De belevenis komt zo dichtbij.

Het Nationaal Glasmuseum is uitermate geschikt voor een leuk dagje uit. Zie hoe glaskunst ontstaat in de glasblazerij en leer hoe de glaskunst zich in de afgelopen twee eeuwen heeft ontwikkeld.

Het Nationaal Glasmuseum: zie glaskunst ontstaan in de glasblazerij en ontdek de ontwikkeling in glas in het museum

Foto's

Frank Lloyd Wright

Nationaal Glasmuseum in het kort

Collectie

Geschiedenis
Hedendaags
Kunst

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Nationaal Glasmuseum


Lingedijk 28 4142 LD Leerdam
0345 612714 Klik om te bellen