Natuurmuseum Fryslân


Schoenmakersperk 2 8911 EM Leeuwarden
0582332244 Klik om te bellen

Over Natuurmuseum Fryslân

Op avontuur in het Natuurmuseum Fryslân

In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Bekijk de schatten die kapitein Severein verzamelde op zijn reizen rond de wereld. Voel je Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. En kijk hoe de preparateur een ransuil of torenvalk opzet in het Open Atelier. Voor de allerkleinsten is er de Draak Li-Ming die op de zolder van het museum woont.

Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. Zelf doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot het natuurleukste van Nederland!

Op Darwins Zolder maken bezoekers kennis met de evolutietheorie. Darwin staat centraal, maar ook zijn voorgangers komen aan bod en de gevaren die aan een ruime interpretatie van de theorie kleven. En hoe zou de evolutie in de toekomst verder kunnen gaan?

Een must see is de OnderWaterSafari, toegankelijk voor 4+. Maak in een voertuig een tocht door de onderwaterwereld van Nederland, van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van de Waddenzee. Onderweg kun je de Big Five spotten: de meerval, otter, bever, bruinvis en zeehond.

Een interactief museum voor de hele familie

Foto's

Natuurmuseum Fryslân

Natuurmuseum Fryslân in het kort

Collectie

Cultuur
Geschiedenis
Natuur

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Uitleen mogelijk

Ja

Onze locatie

Natuurmuseum Fryslân


Schoenmakersperk 2 8911 EM Leeuwarden
0582332244 Klik om te bellen