Nederlands Openluchtmuseum


Hoeferlaan 4 6816 SG Arnhem
0263576111 Klik om te bellen

Over Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is een cultuurhistorisch museum en geeft een beeld van Nederland door de eeuwen heen. Zodra je binnenstapt, word je meegenomen op een reis door de tijd; van twee eeuwen geleden tot heel recent. Door authentieke gebouwen, voorwerpen en verhalen brengt het Openluchtmuseum de geschiedenis dichterbij.  De mensen in het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed inspireren ze jou met hun verhalen.

In het museum zijn er leuke activiteiten voor jong én oud. Gaan de kinderen aan het werk op het Kindererf? Of spelen ze liever op het Zaanse Plein? Worden het poffertjes met poedersuiker of toch de verse krentenbol van de bakker? Vergeet een ritje met de historische tram niet!

Ontmoet mij!

Luister dit jaar naar de ontmoetingsverhalen op locaties in het park. De presentatoren op ontmoetingslocaties herken je aan de button met Ontmoet Mij. Ontdek welke rol gebouwen en voorwerpen spelen bij ontmoeten. Wat betekenen deze voor jou? Laat je verrassen door een verhaal op het kindererf of bekijk onze tentoonstelling. Leer meer over je eigen geschiedenis en die van iemand anders. Deel jouw verhaal. Ontmoeten verbindt!

Vanaf 1 juni zijn wij weer geopend.

Het Openluchtmuseum  houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en treft maatregelen voor een veilig bezoek. Zo is de speeltuin bijvoorbeeld  met gepaste spelregels toegankelijk en is de horeca take-away. Voor meer informatie bekijk onze website:www.openluchtmuseum.nl/veiligsamenuit.

Om het museum te bezoeken heb je, naast een toegangsticket, ook een tijdslot ticket nodig. Tijdslots zijn (kosteloos) te reserveren via onze website. Ook voor kinderen van 0-3 jaar.

Entreeprijzen 15 februari tot en met 27 maart 2020
Museumkaartgratis
Kinderen 0 t/m 3 jaargratis
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 6,50-*
Volwassenen 13+€ 9,50*
Parkeren€  7,-

Entreeprijzen 28 maart tot en met 25 oktober 2020
Museumkaart                                 gratis
Kinderen 0 t/m 3 jaar                  gratis
Kinderen 4 t/m 12 jaar               € 16.50,-*
Volwassenen 13+                          € 19,50,-*
Parkeren                                          €  7,-

*Koop je ticket online en bespaar €1,50 per ticket.

Foto's

Nederlands Openluchtmuseum in het kort

Collectie

Cultuur
Geschiedenis

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Nederlands Openluchtmuseum


Hoeferlaan 4 6816 SG Arnhem
0263576111 Klik om te bellen