Nomadisch Bijbels Museum (alleen kantoor)

Nieuwe Herengracht 18 (alleen op afspraak) 1018 DP Amsterdam
020 624 2436 Klik om te bellen

Zingeving, voor wie wel en voor wie niet gelooft
Hedendaagse kunst
Wisselende locaties, altijd verrassend

Over Nomadisch Bijbels Museum (alleen kantoor)

Het Bijbels Museum is een nomadisch museum. Het maakt tentoonstellingen met voor deze tijd relevante verhalen rond bezinning en bezieling voor een zo groot mogelijk publiek. Inspirerende verhalen, altijd met een link met de Bijbel, vaak rakend aan het gedachtengoed van meerdere religies tegelijk. Voor wie wel en voor wie niet gelooft. Het Bijbels Museum heeft géén eigen collectie, geen permanente tentoonstellingsplek of “eigen museum”. We maken (vanuit een Amsterdams kantoor) tentoonstellingen met “geleende objecten”, altijd met hedendaagse kunst, soms in combinatie met erfgoed. We presenteren onze tentoonstellingen op wisselende plekken in heel Nederland: als museum-in-een-museum of in andere publieke gebouwen.

Nomadisch museum. Brengt inspiratie voor wie wel en voor wie niet gelooft

Bart Rutte in tentoonstelling EXODUS (2023)

Beelden
Cultuur