Oorlogsmuseum Overloon


Museumpark 1 5825 AM Overloon
0478 641250 Klik om te bellen

Over Oorlogsmuseum Overloon

Oorlog hoort in het museum!

Op het voormalige slagveld Overloon staat het oudste oorlogsmuseum over de Tweede Wereldoorlog in West-Europa. Op 25 mei 1946 opende het al zijn deuren.

Het museum laat op een interactieve manier de impact van de Tweede Wereldoorlog zien en hoe die meestal hele gewone mensen trof.

Op 10 mei 1940 vallen Duitse troepen Nederland binnen. Na een paar dagen strijd geeft Nederland zich over. Er volgen vijf jaren van bezetting. Hoe gedraagt de Duitse bezetter zich en wat betekent dat voor de bevolking? Pas je je aan, werk je mee met de overheersers of kom je in verzet? En wat gebeurt er met je als je Joods bent? Kruip in de huid van één van de acht personen om te ervaren welke dilemma’s de oorlog met zich meebracht. En bezoek daarna de grote hal om de enorme hoeveelheid militair materieel te zien die nodig was om Nederland te bevrijden.

In de gigantische militaire hal met meer dan 180 voer-, vaar- en vliegtuigen raak je zeker niet snel uitgekeken.

Speciale aandacht in de grote hal is er natuurlijk voor de Slag bij Overloon tijdens de Bevrijding in 1944. Het Oorlogsmuseum Overloon is dan ook tegelijk een monument voor de gevallen op dit Slagveld.

Vergeet niet om uw fiets mee te nemen voor een unique ervaring over de fietsbrug dwars door het museum en vervolg je weg over het fietspad over die door het museumpark loopt. Zeker ook niet te missen is de Baileybrug in het park waar je ook met je fiets overheen kunt.

Het Oorlogsmuseum Overloon is voor alle leeftijden interessant en zelfs bij slecht weer de moeite waard. In Museumcafé De Vrijheid kunt u genieten van heerlijk eten en een lekker drankje doen op het groene terras en er is ook nog een leuke winkel.

Een bezoek aan het Oorlogsmuseum Overloon zul je niet snel vergeten!

Foto's

Oorlogsmuseum Overloon in het kort

Collectie

Educatie
Geschiedenis
Oorlog
Voertuigen

Geschikt voor kinderen

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Uitleen mogelijk

Ja

Onze locatie

Oorlogsmuseum Overloon


Museumpark 1 5825 AM Overloon
0478 641250 Klik om te bellen