Oyfo Techniekmuseum


Floris Hazemeijerstraat 300 7555 RJ Hengelo
074 243 0054 Klik om te bellen

Over Oyfo Techniekmuseum

Ontdek Oyfo Techniekmuseum als een ware uitvinder! In de oude fabriek van Hazemeijer in Hengelo ga je op onderzoek uit door de verschillende zones met interactieve spellen, roetsj je van de glijbaan en laat je jouw toekomst voorspellen in de machinehal. Zie hoe onze wereld verandert door technologie. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones, robots en kunst, energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek. Doe mee aan onze workshops en activiteiten en verken Oyfo als een ware uitvinder. Niet alleen door te kijken, maar vooral door te doen!

Verken Oyfo als een ware uitvinder
In het museum ga je op onderzoek uit door de verschillende zones. Wist jij bijvoorbeeld dat het in Twente wemelde van de technische ingenieurs? Deze creatieve helden hebben hun sporen diep nagelaten. Een aantal van hun handige uitvinden vind je in het museum. Ook zie je welke uitvindingen heel handig waren op papier, maar die in de realiteit toch niet zo’n handig bleken. Van de tekentafel tot aan de fabriek: in Oyfo kom je erachter hoe iets helemaal gemaakt en geproduceerd wordt. Deze producties kosten altijd veel moeite, dus er zijn soms wat extra handen nodig. Jouw handen!

Ondervind in het museum hoe we alleen maar meer met elkaar verbonden zijn. Snapchat, Whatsapp, TikTok; dit gaat de hele dag maar door. Dit gebruik was vroeger heel anders en dit heeft nu dan ook gevolgen voor onze planeet. Weet jij de juiste balans er in te vinden? In het onderzoekstation breng jij de juiste evenwicht tussen onze planeet en onze behoeften.

Oude machines
De oude machines van het Techniekmuseum kan je nog terugvinden in de speciale Machinehal. Hier ontdek je wat de superkrachten zijn van een stoommachine en hoe jouw kleding wordt gemaakt in een weef- en spinmachine.

Kijk voor meer informatie over het museum en de activiteiten op de website.

Foto's

Overzicht museum. Fotograaf Mike Bink Fotografie

Oyfo Techniekmuseum in het kort

Collectie

Ambachten
Educatie
Geschiedenis
Hedendaags
Industrieeel erfgoed
Kunst
Machines
Techniek
Wisselende tentoonstellingen

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Onze locatie

Oyfo Techniekmuseum


Floris Hazemeijerstraat 300 7555 RJ Hengelo
074 243 0054 Klik om te bellen