Radboud Kasteel


Oudevaartsgat 8 1671 HM Medemblik
0227541960 Klik om te bellen

Over Radboud Kasteel

In kasteel Radboud beleef je de magie van vervlogen tijden! Je komt er vanalles te weten over de geschiedenis van het kasteel. In de tentoonstellingen op het Groot en Klein Hemelrijck komen middeleeuwse thema's en lokale verhalen aan bod, vertelt door diverse personages die het verhaal tot leven brengen.

BIj het bezoek inbegrepen is onze audiotour, waarin Floris V en zijn vrouw Beatrijs zelf u meenemen door ‘hun’ kasteel. Zij vertellen je alles over de geschiedenis van kasteel Radboud en de monumentale ruimtes in het kasteel. Daarnaast maken zij je attent op bijzondere details en vermaken je met grappige anekdotes over het leven van weleer. Een informatieve tour waarmee je bezoek nog meer de moeite waard wordt.

Speciaal voor kinderen zijn er verschillende speurtochten beschikbaar, in combinatie met onze speciale audiotour die is ingesproken door onze mascotte, leeuwdraak Gerrie! Zij kunnen zich ook vermaken op onze riante speelzolder.

Na een bezoek aan het museum kun je in ons Kasteelcafé nagenieten met een heerlijk kopje koffie en onze zalige zelfgemaakte appeltaart, of een lekker broodje uitkiezen van onze lunchkaart. Bij mooi weer kan dat ook op ons terras!

Beleef de Magie van Vervlogen Tijden

Foto's

3

Radboud Kasteel in het kort

Collectie

Cultuur
Educatie
Geschiedenis
Wisselende tentoonstellingen

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Gratis entree tijdens museumweek

Ja

Onze locatie

Radboud Kasteel


Oudevaartsgat 8 1671 HM Medemblik
0227541960 Klik om te bellen