Tassenmuseum Hendrikje


Herengracht 573 1017 CD Amsterdam
020 5246452 Klik om te bellen

Over Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje toont de geschiedenis van de westerse tas vanaf de late Middeleeuwen tot heden. Het museum beheert een collectie van meer dan 5.000 tassen, buidels, koffers, beurzen en accessoires en is daarmee het grootste tassenmuseum in de wereld. Het museum is ontstaan uit de particuliere collectie van Hendrikje Ivo die ruim 35 jaar tassen heeft verzameld.

De collectie laat zien dat de tas een grote verscheidenheid kent in functie, vorm, materiaal en decoratie. Elke tas vertelt ook een verhaal: over sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen, stijlen in de toegepaste kunst en de mode door de eeuwen heen.

Behalve de permanente, historische collectie zijn in het museum tijdelijke thematentoonstellingen te bezichtigen. In oktober 2016 opent de tentoonstelling Royal Bags over spraakmakende tassen van Europese koningshuizen. Daarnaast organiseert het museum exposities van hedendaagse tassenontwerpers uit het binnen- en buitenland.

Tassenmuseum Hendrikje is gevestigd in een schitterend grachtenpand uit 1664. In het museum zijn twee stijlkamers met plafondschilderingen en schoorsteenpartijen uit de 17de en 18de eeuw te bezichtigen.

Foto's

Elke tas vertelt zijn eigen verhaal. Zo levert ieder exemplaar informatie op over de mode, kunst, technieken en gewoontes in een bepaalde periode | Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje in het kort

Collectie

Cultuur
Geschiedenis
Hedendaags

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Onze locatie

Tassenmuseum Hendrikje


Herengracht 573 1017 CD Amsterdam
020 5246452 Klik om te bellen