Voerman Museum Hattem


Achterstraat 46-48 8051 GC Hattem
0384442897 Klik om te bellen

Over Voerman Museum Hattem

Het Voerman Museum Hattem is gevestigd in Hattem in twee prachtige oude herenhuizen. U wordt verwelkomd door onze gastvrije medewerkers om kennis te komen maken met de collectie schilderijen van Jan Voerman sr., de IJsselschilder, Jan Voerman jr., van de Verkadealbums, Jo Koster en vele andere kunstenaars die Hattem als onderwerp kozen voor hun kunst.

De Voermannen.

Jan Voerman sr. werd geboren in Kampen en studeerde in Amsterdam en Antwerpen waarna hij zich vestigde in zijn geliefde Hattem. Hij liet er een huis bouwen en een atelier. Het IJssellandschap en de wolkenluchten fascineerden hem. Maar in het museum hebben we meer dan deze IJssellandschappen, laat u verrassen. Jan Voerman jr. werd geboren in Hattem en al op 15-jarige leeftijd begon hij met tekenen voor de Verkade-albums. Maar hij heeft veel meer gemaakt. Zijn vrije werk en zijn uitermate knappe lithografische werk kunt u ook in het museum vinden.

Historie en archeologie.

Ook historie en archeologie zijn ruim vertegenwoordigd bij ons. U maakt kennis met de geschiedenis van Hattem; het kasteel de Dikke Tinne, de patriot Herman Willem Daendels en de 4000 jaar oude klokbeker. 

Wisselexposities.

Ieder half jaar is er een verrassende wisselexpositie. Van hedendaagse kunst tot geschiedeins van Hattem, kijk op onze site voor de meest actuele informatie.

Museumwinkel.

In onze museumwinkel is altijd wel iets te vinden naar uw gading. U kunt er bijvoorbeeld terecht voor de unieke met de hand gemaakte gemberpotjes. uiteraad hebben we ook een uitgbreide collectie ansichtkaarten.

Openingstijden:

Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Entree: Volwassene 7,50, kinderen van 4 tot 12 jaar 2,50. Museumkaart, Rembrandtkaart en ICOM-kaart geldig. 
Op vertoon van je studentenkaart betaal je 5,00.

Foto's

Voorgevel

Voerman Museum Hattem in het kort

Collectie

Archeologie
Audiovisueel
Beelden
Educatie
Geschiedenis
Hedendaags
Kunst
Schilderijen
Wisselende tentoonstellingen

Geschikt voor kinderen

Ja

Op zoek naar vrijwilligers

Ja

Museumwinkel aanwezig

Ja

Museumkaart geldig

Ja

Onze locatie

Voerman Museum Hattem


Achterstraat 46-48 8051 GC Hattem
0384442897 Klik om te bellen