Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Terug

Definitie museum

Raoul

06-12-2009 | 12:20

Geachte heer/mevrouw,

 

Op de website VisitHolland.nl wordt geschreven dat er in Amsterdam alleen al 42 musea zijn. Op deze website zijn dat er daarentegen 18. Waar zit dit in, een andere definitie van het woord museum?

 

In afwachting op een antwoord.

 

Vriendelijke Groet,

Raoul Hoomans


  

1 Antwoord

Antwoord van Nationaal Baggermuseum
16-12-2009 | 12:08

Welkom in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. Het museum is eigenlijk internationaal: het is uniek in de wereld. U maakt er kennis met het heden en verleden van het baggerbedrijf. Historische maar ook uiterst moderne modellen van baggervaartuigen vormen de ruggengraat van de expositie. De collectie modellen is aangevuld met oude prenten, foto's, tekeningen, en objecten uit het verleden, waaronder vele opgebaggerde voorwerpen.

Welcome to the Dutch National Museum of Dredging at Sliedrecht. In fact: it is an international museum, it is unique in the world. You I'll get acquainted with the future and the past of the dredgingindustry: historical and modern models are the main part of our exhibition. Further more our collection contains old prints, photographs, objects from the past and dredged items of all sorts.